Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 24 april 2011

Påskfest

Foto: B.R.

I dag var det Påskfest i Porsökyrkan - och det var verkligen fest! Det var många som mötte upp. Vi samlades alla i foajén, utropade tre gånger påskropet: Kristus är uppstånden- ja han är sannerligen uppstånden och gick sedan in i procession med sång och påskliljor. Min företrädare Gertrud framförde påskens evangelium genom dockspel och sedan firade vi mässa tillsammans.
Foto: O.R. Porsökyrkan

Sedan bjöds det på skink-sallad, varmkorv med bröd och påsktårta! Mycket gott och trevligt. Glädjande nog var det många som stannade kvar och delade gemenskapen.

I dag blev också min kollega Gertrud avtackad efter sju år (tror jag) som präst i Porsökyrkan med blommor, present och många kramar. Det känns skönt att veta att hon inte försvinner så långt bort, hon finns kvar i församlingen, men nu i Sjukhuskyrkan.
Vi var också tre stycken medarbetare som hälsades välkomna. Jag fick en lila tulpan-bukett, som passade perfekt hemma i vardagsrummet. Lila är en av mina favoritfärger.

Foto:B.R.


Till glädje för alla som varit lediga så har det varit ett fantastiskt påskväder. Mycket sol och värme. Här och där skymtar man krokus och tulpaner. Det går så fort när väl värmen och ljuset kommer. Underbart! 
För mig har det varit en mycket innehållsrik vecka eftersom vi var nere i Örebro i början av veckan och sedan har jag varit i tjänst alla dagarna från Skärtorsdagen till och med idag. Det är stort att få finnas med och följa hela påskens dramatik. Men nu ska jag vara ledig två dagar - och hämta ny kraft...

.....
Vintermörkret har skingrats,
morgnarna blir ljusare och kvällarna längre.
Vi ber att din uppståndelses glöd
får uppfylla våra hjärtan och sinnen
så som solens välsignade strålar
nu värmer våra kroppar.

Några rader av Kate McIlhagga, från IONA

Foto: B.R. Från Örebro i tisdags.

1 kommentar: