Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 13 januari 2011

Vad ger inre styrka?

Svaret är förstås  individuellt. Vi finner styrka, mod och glädje av olika ting i livet och det kan också växla under livets gång. "Trygg anknytning" skulle kanske en psykoloigiskt bevandrad person svara. Jag tror att det har väldigt stor betydelse att få bli sedd och bekräftad som barn - och det följer oss livet igenom. Samtidigt kan man säga som Ben Furman "det är aldrig försent att få en lycklig barndom". Det här är ett ämne som intresserar mig, det vill jag återkomma till en annan gång när jag är lite piggare i tankarna.

Jag tror att det är viktigt att vara lite uppmärksam på vad som ger oss inre styrka och vad som stjäl energi ifrån oss - och söka efter det som fyller oss med kraft och livsmod.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar