Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 15 januari 2011

En ledig dag

I dag har vi varit en sväng till Luleå och träffat våran son som var där och spelade pingis. Vi var lite tveksamma om vi skulle åka först, för det var så kallt ute. Men längtan fick oss att åka. Det var otroligt vackert ute, solen sken på allt det vita. Bilens termometer visade på -30 grader. Varma blev vi inombords av att få träffa vår son.
I kväll har jag börjat sortera bland mina pappershögar. Jag har så mycket papper! Lappar med adresser och telefonnummer, listor på vad jag ska göra, nerskrivna citat, dikter, predikningar, anteckningar från föreläsningar m.m. Det går inte så fort - det finns många intressanta papper som jag glömt bort...
Jag hittade bl.a. ett gulnat skört papper med en dikt av Arne H Lindgren.

Lär ut dina vingslag
fågel i valvet
Låna mig dina ögon
Låna mig närheten
till vad du såg
på din flykt
längs kusten -
och hur du landade
på den skyddande klipphyllan
mellan stup och himmel.

På klipphyllan mellan stup och himmel... ja, ibland är man ju faktiskt där... hisnande. Kanske man inte alltid förstår det förrän efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar