Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 26 januari 2011

Lyckan

När jag summerar den här dagen för mig själv, så är det framför allt tre saker som har gjort mig glad och nöjd i dag. Tre HELT olika saker. Inte saker... utan händelser, upplevelser... .  Lycka, glädje kan verkligen se olika ut. Det som betytt mycket för mig idag, skulle kanske inte kännas så betydelsefullt en annan dag - eller för dig. Och det behöver verkligen inte vara stora händelser eller märkvärdiga saker som fyller en med en varm glädje inombords.

En dag innehåller mycket. Jag har också blivit ledsen och besviken under dagens lopp. Det är likadant med sorg och besvikelse, det behöver inte handla om svåra katastrofer, utan det kan vara sådant, som andra kanske inte skulle lägga märke till eller reagera på - men som kan göra väldigt ont i ens eget inre.
Jag tänkte inte fördjupa mig i detta ämne nu, det kommer jag säkert att göra någon annan gång - men vi behöver ständigt påminnas om, det vi redan vet, att vi kan påverka varandras sinnestillstånd på ett positivt sätt "bara" genom att visa uppmärksamhet och vara lyhörda för varandra. Det betyder så mycket!

För att återvända till det som gjort mig glad idag så var ett av glädjeämnena att jag faktiskt kom ihåg att ta med min "riktiga" kamera i morse. Vi har i dag haft "storkollegium" i kyrkbyn, i Gammelstad där Nederluleå församling har sin huvudkyrka och expeditioner m.m. Varje gång jag har varit där de senaste veckorna så har jag fascinerats över hur de röda kyrkstugorna förvandlats till vita stugor, hela kyrkbyn ser ut som ett sagolandskap. På lunchen tog jag med mig kameran på en snabb promenad och skyndade mig att ta så många fotografier jag kunde, innan fingrarna alldeles höll på att "frysa ihjäl". Det var 18 minusgrader ute.




Så isig och kall såg min lycka ut idag.
Lycka är inte alltid vad man föreställer sig.
(Nils Bolander har skrivit om det i dikten "Lyckan". Läs gärna den.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar