Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 25 januari 2011

Ett recept för både vardag och fest

Jag tror att vi är många som har ärvt recept från våra mammor. Det har i alla fall jag i min receptsamling, t.ex. mammas goda broccolisoppa eller kringlorna, som mamma fått av sin mamma. Jag har i min tur gett en hel del recept till mina barn.
I kväll vill jag dela med mig av ett annorlunda recept som jag har fått just av mamma. Det är handskrivet på ett urrivet blad från ett kollegieblock från 80-talet. Var hon i sin tur har fått det ifrån vet jag inte.

Ingredienser:
1 kopp vänliga ord
2 rågade koppar förståelse
4 teskedar tid och tålamod
1 nypa varm personlighet
Ett stänk humor

Tillredning:
Mät orden noga. Tillsätt den rågade förståelsen. Använd god tid och glöm ej tålamodet. Blandas på elden med den varma personligheten, men får ej koka. Håll temperaturen låg och ha alltid humorn tillhands. Smaksätt med livets krydda. Serveras i individuella doser.

Lycka till!

1 kommentar:

  1. Åh, våra mammors kringlor...så länge sen det var jag åt dom! Självklart har även jag receptet men på nåt sätt blev de alltid godare när mamma gjorde dom. Och det andra receptet ser "gott" ut -det borde man nog laga till lite oftare...

    SvaraRadera