Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 2 mars 2013

Livet leker??

 Boden Arena

Ett par timmar idag har min man och jag tillbringat på mässan "Livet leker" på Bodens Arena. Den var för oss 55+!  Tänk att man är så gammal numera att man hör till 55+. Ja, så är det. Inte så mycket att göra åt.

Livet leker - ja, visst är det så att livet har mycket kvar att ge även sedan man passerat 55 år. Absolut! Det finns väldigt mycket roligt och spännande. För min egen del tycker jag att jag har ett innehållsrikt och bra liv, som jag emellanåt känner mig mycket glad för, även om jag inte skulle rubricera det som "livet leker". För en stor del av det som gör livet meningsfullt och berikande är just att det är fyllt av allvar, "på riktigt" (alltså inte bara är på låtsas).

Charlotte Lindmark samtalar med Niclas Wallin (fd hockeyproffs) om livet, 
som inte alltid är en lek.

Det är ganska modigt att kalla en sådan här mässa riktat till 55+ för Livet leker, när man tänker på att många just i den här åldern får krämpor, sjukdomar, får sorg, har svårt att få jobb - men nu kanske jag är för negativ... För alla leker inte livet i alla fall - men så är det ju oavsett vilken ålder.

Rejoice Gospel på scen

En fråga som har ställts i samband med den här mässan är: Vad är det bästa med att bli äldre?

Jag skulle så här utan att tänka alltför mycket säga, att det är all livserfarenhet, att jag har fått andra perspektiv på livet, t.ex. på vad som är viktigt och värt att satsa på. Det ger trygghet, mod och distans till mycket av det som snurrar runt livet, i stort och smått.

Samtidigt så finns det fortfarande mycket att lära sig, det tar aldrig slut - och det är bra att jag faktiskt fortfarande kan lära mig nya saker! Även om det tar lite eller mycket längre tid beroende på vad det handlar om.

Svenska kyrkans monter - Överluleå församling

Det allra bästa är kanske ändå, tycker jag, att livet är mycket roligare än vad jag kunde föreställa mig att det skulle vara vid min ålder! Och jag tycker absolut inte att den här tiden av livet är något sämre än andra tider i livet. Livet lekte inte bättre i någon annan ålder. Allt har verkligen sin tid...


En monter från Heta Hyttan



Ja, sammanfattningsvis så skulle jag kunna säga att jag trivs med livet, även om jag stundvis önskade att jag var yngre för det finns så mycket kvar som jag skulle vilja se, uppleva, ta vara på... Åren går fort. Ett människoliv är så kort.




Det passar väl bra med ett höstlöv på en 55+ mässa
men observera att det skimrar och är vackert!
Det har sin färg och sin form
och släpper samtidigt igenom ljus och liv från omgivningen.



2 kommentarer: