Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 21 mars 2013

21:a Mars


I kväll firades Världspoesidagen på Luleå stadsbibliotek med att poeter från hela norrbotten läste egna dikter. Dikterna är utvalda från en poesi-tävling i Norrbotten, ett gemensamt projekt mellan Ordanvid och biblioteken i Norrbotten. Dagen till ära hade en poesiantologi, Snöstjärnor, tryckts upp med de vinnande bidragen.
http://www.varldspoesinorrbotten.se/ 

Min vän Kristina Wallbing, min mamma och jag åkte tillsammans dit, vi hade alla tre fått bidrag med. Det var kul! Många fina dikter lästes upp med olika stil och olika innehåll. Vad roligt det är att det är så många som skriver. Den yngsta poeten var omkring 10 år, gissar jag.

Jag läste följande dikt:


FÖRTROENDE PÅ PENDELTÅG
Vi tvekar något när vi ser honom
men sätter oss mittemot
Han är punkare
hans hår står rakt upp
och hänger i testar ner över ansiktet

Han har en kasse öl med sig
dricker - fast man inte får

Vi skymtar hans blick
känner att han ser på oss

Han böjer sig fram och frågar:
- Är ni systrar?

Vi samtalar om att vara lika
om kärnkraften och skogen
- Det skulle vara lättare att leva om det fanns 
mer skog, sa han

Innan han steg av vid Handens station,
drog han undan håret
- och vi fick se hans ansikte!

Det här en konkret händelse som min mamma och jag var med om i slutet av 80-talet. Jag ser alltihop fortfarande framför mig... därför blev jag så förvånad när min vän Kristina såg Emmaus-vandrarna och Jesus ( Lukas 24:13-35) i dikten. För min egen del gav det en ny dimension åt dikten, en tolkning som jag gillade. Så värdefullt det är att dela tankar och intryck med varandra - plötsligt kan någon visa mig något helt nytt i något gammalt och välbekant.


Positiv publik :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar