Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 10 mars 2013

Att bry sig om




Vissa dagar är bättre än andra. Om jag ska känna efter så ömmar det ont i mina fötter OCH en god och varm eftersmak dröjer sig kvar efter dagen. Den senare känslan är mer dominerande.

Dagen började med en glad Gudstjänst för stor och liten i Bergnäskyrkan sedan körde jag några kilometer till Porsökyrkan för att tillbringa resten av dagen där.

 Körkul och Björnligans tankar om att bry sig om varandra
 
En Internationell dag i Porsökyrkan med loppmarknad, utställning, försäljning av Fairtrade-varor, knytkalas och Musikal - behållningen från Loppmarknaden och kollekten efter musikalen gick till Svenska kyrkans internationella arbete Allt för att utrota hungern.



Många hade skänkt varor till loppmarknaden

Under dagens lopp hann mycket folk passera Porsökyrkans lokaler. En hel del gjorde riktigt bra fynd...


Över åttio personer tog del av knytkalaset. Det fanns mycket gott att välja mellan; pajer, sallader, bröd, korv och mos, linssoppa. En trevlig samvaro blev det också.


I dag, liksom alla dagar, fanns det möjlighet att handla Fairtrade varor. Både sådant man kan äta, ha på sig eller använda på annat sätt.




Dagens höjdpunkt var musikalen Änglar utan vingar av Karin Runow. Kyrksalen var mer än fullsatt! 
En musikal om änglarna i himlen och änglar och människor på jorden. Det var sång, dans och teater, inlevelse och engagemang som berörde. Otroligt fina texter, som både barn och vuxna kan känna igen sig i. Man skulle kunna tro att en musikal om änglar skulle vara väldigt gullig och "lycklig", den här musikalen tog verkligen upp de svåra frågorna om ensamhet, utanförskap, sorg, relationsproblem... samtidigt som vi blev påminda om :

Jag har en ängel vid min sida,
som vakar över mina steg.
Och jag kan ana ängelns vingar
när den snuddar vid min kind 
och tröstar mig

3 kommentarer:

  1. Tack för ett jättefint arrangemang! Kan bara instämma i allt du skriver!

    SvaraRadera
  2. Titta gärna på klippen på min blogg
    http://radhusbloggen.blogg.se/2013/march/porsokyrkan-ikvall.html

    SvaraRadera
  3. Tack Ulrika! Mycket fina klipp på din blogg!

    SvaraRadera