Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 12 mars 2013

Förtvivlan

Så grymma och hemska människor kan vara!
- Så ful - ta livet av dig! Hur kan man säga en sådan sak?!
Jag tänker på 13-åringen från Kumla (?) som inte längre orkade med all mobbning i skolan och på nätet och avslutade sitt liv härom dagen. Det är så hemskt, det finns inte ord för det...




Det tragiska är att det inte bara är den s.k. 13-åringen, utan alldeles för många, i alla åldrar...

På loppmarknaden i Porsökyrkan i söndags kunde jag inte låta bli att köpa några böcker, trots att vi inte har några fler hyllmeter att fylla upp. Böcker är svårt att motstå. I dag tittade jag i en av dem; Kärlek och Uppror 210 dikter för unga människor. En antologi sammanställd av Siv Widerberg och Anna Artén. Här finns många dikter som säkert just unga människor kan känna igen sig i, men även vi som inte räknas som unga längre.


FÖRTVIVLAN
Riktig förtvivlan
har inget tal,
sitter där bara,
mal och mal.

Riktig förtvivlan
har ingen gråt,
gråten befriar -
efteråt.

Riktig förtvivlan -
O mänskosjäl,
skydde dig himlen
riktigt väl! 
Anna Greta Wide


Några blad senare står dikten nedan. Det är precis vad jag önskar var och en som mår dåligt. Någon som ser, håller om, stöder och värmer.

JA TACK
En varm hand.
Ett varmt bo.
En varm kofta
att trä på de isande tankarna.
En varm kropp
att trä på kroppen.
En varm själ
att trä på själen.
Ett varmt liv
att trä på det isande livet.
Sonja Åkesson


Målning från barnens utställning i söndags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar