Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 11 februari 2013

Stor och liten


I går på Gudstjänst för stor och liten serverades varm korv och semlor efteråt. Goda hembakade semlor (utan kardemumma!). Mycket uppskattat av både stor och liten. Dessutom var det gratis. Istället fanns möjligheten att ge ett extra bidrag till Fasteinsamlingen som började igår. Vilket många gjorde! Fasteinsamlingens tema är "Allt för att utrota hungern".



Som jag nämnt tidigare så var alla familjer inbjudna som hade låtit döpa sina barn under året. Döpta i Porsökyrkan fick hjärtan med namn och dopdatum på. Glädjande nog hade många familjer hörsammat inbjudan. Kyrkan kryllade av stora och små.



Hur många minns söndagsskolans flanellograf? Tänk att det fungerar fortfarande med bibelberättelser och flanellograf - trots all häftig teknik som finns idag! Porsökyrkans pedagog Sonja fångade barnens (och de vuxnas!) intresse när hon berättade om den blinde mannen vid vägkanten.



I en sådan här gudstjänst då vi påminner om dopen som skett under året, så känns det angeläget att också påminna om att dopets löften gäller även för oss som döptes för länge sedan. Gud har handlat med oss i dopet, sagt sitt ja till de unika personer som vi är och lovat att vara med oss alla dagar, hur än våra dagar ser ut. I dopet får vi liv av hans liv - det tar han aldrig tillbaka. Dopets gåva och löfte gäller hela livet.






 
Porsökyrkan igår
Ett "stulet" foto från Radhusbloggen.
http://radhusbloggen.blogg.se/ här kan du se fler bilder från gudstjänsten


Innan min arbetsvecka var slut så hade jag ytterligare en "rolig" gudstjänst att vara med på. Det var på kvällen i Bergnäskyrkan; Psalmer i Jazzton. Det var Kjell Sandbergs Swingorkester som sjöng och spelade musik ur Monica Zetterlunds, Charlie Normans och Oskar Pettersons reportoar. Katarina Molander Sandberg sjöng. Det gungade rejält i kyrkan och applåderna var många och långa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar