Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 25 februari 2013

Intryck

Matta från URBANSTORE, Boden

Dagens inlägg är intryck från min lediga dag. Fotona har ingenting med texten att göra. Dock är de intryck, eftersom jag på min promenad gick förbi min brors butik URBANSTORE och passade på och fota lite med mobilen. Jag tycker att den här färgglada mattan är så otroligt härlig!I morse läste jag två artiklar  i NSD som gjorde mig illa berörd. Den ena handlade om misshandel. Omkring 28300 fall av misshandel mot kvinnor över 18 år anmäldes under 2012! Jag har lite svårt att ta in siffror som jag hör, men när jag ser det nedskrivet så ser jag hur förskräckligt mycket det är! Och hur många är det då inte i verkligheten?!  Många fall anmäls inte.
Drygt en fjärdedel av de kvinnor som uppger att de råkat ut för våld har blivit misshandlade av en närstående - så förnedrande! Många mister dessutom livet.
Här kan du läsa mer
Det finns en speciell webbplats med råd och tips för drabbade http://www.valdmotnara.se/
Här kan du läsa mer om det i NSD


Flowerpower-lampa från Danmark

Det andra som berörde mig handlade om stressade barn. Bråttom, bråttom, bråttom hela tiden och till slut bråttom i säng för att orka med morgondagens nya bråttom. Negativ stress skadar barn som vuxna. Lotta Nilsson som skrivit artikeln citerar Skolkurator Eva Krispinsson "Se till att ha tid att vara med barnet, att lyssna på barnet". Med det menar hon inte att man ska göra en massa aktiviteter med barnet, utan "bara vara". Hon talar också om barn i nio, tio-års åldern; de är i en ålder då de börjar få ordning på sina tankar och kan tänka om sitt eget tänkande. Det sker mycket i dem, de drömmer och dagdrömmer, testar gränser, törstar efter kunskap mm. Krispinsson understryker hur viktigt det är att prata mycket med barnet i den åldern - det har man igen senare, när barnet blir tonåring.
Läs den tänkvärda artikeln i NSD


En annan ny, fin lampa från Danmark på URBANSTORE

Egentligen hade jag tänkt skriva om en positiv artikel också, som jag läste i gårdagens Aftonblad, men nu orkar väl igen läsa något mer... det blir kanske imorgon.


Jag slutar med ett par bilder till från URBANSTORE istället. Inte speciellt vackra eller spännande, men ack så viktiga!
Sov gott!

3 kommentarer:

  1. Starka intryck. Verkligheten är hemsk! Dina bilder får mig dock att tänka på Love and Peace. Det behöver vi mer av!

    SvaraRadera
  2. Härliga färger på mattan! Jag blev påmind att jag längtar till våra nya sängar kommer. Godnatt från Kalix!

    SvaraRadera