Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 18 februari 2013

Några dagar i Stockholm

Det var roligt och avkopplande att få några ledig dagar i Stockholm. Det bästa var förstås att få träffa dottern!



Överallt i Stockholm träffade vi på människor som tiggde pengar. Jag upplevde att de var fler än vad jag sett tidigare i Stockholm. Förstod att mycket av tiggeriet var organiserat, såg vid något tillfälle en man som tvingade en kvinna att sitta ned och tigga... Hemskt på alla sätt!
"Staty-mannen" ovanför, ville också ha pengar... En skål fanns fastkedjad vid mannens fot. Först visste vi inte riktigt om det var en levande person eller inte... men när en tjej gick förbi och klappade honom på huvudet, så reagerade han väldigt starkt och sparkade efter henne - så nog var han levande. Tjejen blev helt förskräckt! Det hade hon inte väntat sig.


Här är ett foto på Ferlin, som däremot inte var rörlig och levande. Bakom honom är Klara kyrka, där var många människor samlade, långa var köerna till Soppköket. Så bra det känns att denna möjlighet finns mitt i city.


På plattan var det som vanligt mycket folk. Också en uppblåst jätte-arm, som jag inte vet vad den skulle symbolisera. Här gick det omkring två killar med plakat där det stod: Gratis kramar. Det var en del som tog vara på erbjudandet. Det var nog en viktig uppgift...


Ett besök på Vetekatten blev det också för dottern och mig på lördagen. Det var fler som hade tänkt samma sak. Så många att dottern och jag fick sitta i en skrubb! Men vi var i alla fall på Vetekatten och mackorna var goda.


Till slut visar jag några fler foton från Jesus Christ Superstar på Göta Lejon.






I går kväll flög vi hem igen efter en lyckad helg.



2 kommentarer:

  1. Låter som en mysig helg! Ni var på Vetekatten, själv var jag på Sturekatten i december, och båda var vi på Göta Lejon...Vore kul att kunna samordna nästa stockholmsbesök!!

    SvaraRadera
  2. Ja, det vore verkligen roligt! Säg till när du vet att du ska till Sverige nästa gång :-)

    SvaraRadera