Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 15 februari 2013

Kärlek


Jag har just kraschlandat i en soffa, trött, men glad. Två intensiva arbetsdagar har lämnat många goda intryck. Så många intressanta och fina människor det finns...

I går kväll var det Kulturkafe i Porsökyrkan med skribent Ann-Katrin Tideström. Hon talade om kvinnoliv i norr och söder. Hon har verkligen en förmåga att berätta så att man upplever att man nästan är där... Ann-Katrin berättade med kärlek om de kvinnor hon mött och deras livshistorier. Vad glad jag är för att Ann-Katrin hittade till Norrbotten! Det är värdefullt med människor kan se det stora och vackra i det som kan tyckas vardagligt och "inget speciellt".

Några minuter till är det den 14:e februari - Alla hjärtans dag.
I dag har jag tillsammans med många andra fått lyssna till en vackert sjungen  sång av Evert Taube; "Min älskling du är som en ros" - om en kärlek som består "om än havet sinar ut".

Mina tankar gick till Höga Visans ord i kap 8:

Bär mig som ett sigill vid ditt hjärta,
som ett sigill vid din arm. 
Stark som döden är kärleken...
Mäktiga vatten kan inte släcka kärleken,
floder kan inte svepa bort den.


Det finns mycket vacker kärleks-lyrik i Höga Visan i Gamla testamentet. Ta dig tid att läsa någon gång. Vissa avsnitt kanske man inte direkt tänker sig ska finnas på Bibelns blad...

En fin bild hade varit på sin plats, kanske kan jag lägga in ett foto imorgon.... Dags att sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar