Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 20 februari 2013

Du har aldrig begärt av mig

I går avslutade vi vår Vuxenkonfirmations- och Samtalsgrupp i Porsökyrkan med att tala om vår personliga tro och om olika trosuttryck. Kyrkans trosbekännelser är inte alltid så lätta att förstå eller omfatta med sin tro - men de kan vara en hjälp att få vila i. När min egen tro vacklar eller när jag inte tycker att min tro räcker till får jag bli buren av kyrkans gemensamma och världsvida bekännelse/tro.

Men vems tro räcker till?!
Vad är stor tro?
Vad är tro?
På söndag handlar texterna om Kämpande tro. Jag gillar temat, för jag tror att vi är många som kan känna igen oss i en kämpande tro. Även om kampen kan se olika ut för oss.

Ibland, tror jag, att vi ställer större krav på oss själva och vår tro, än vad Gud själv gör.
Jag tycker om Tomas Boströms psalm, Du har aldrig begärt av mig:


Du har aldrig begärt av mig att jag ska skriva kärlekssånger.
Du har aldrig begärt av mig att jag ska måla ditt porträtt.
Du har aldrig begärt av mig att jag i ångest, skuld och ånger
jämt ska veta vad som är riktigt och alltid tro det som är rätt.

Får jag hålla din hand?
Får jag kalla dig vän?
Får jag dela ditt ord och din tro?
Får jag komma ibland
till din blomstrande äng
där ett frö av förlåtelse gror?

Nr 954 vers 1 i Psalmer i 2000-talet




Tro, tillit, förtröstan kan vara vår längtan "Får jag hålla din hand?", eller som rövaren på korset sa till Jesus: "Tänk på mig" - och Jesus lovade honom himmelriket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar