Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 30 juni 2012

Nya personliga trendbrott?

Dagen, som är makens födelsedag, inleddes med en enkel bjudning kl 9.15! Ett helt nytt grepp i vår familj. Det var riktigt mysigt. Vi satt i uterummet med tända ljus och chokladtårta ( tack för receptet E!) med morgonpigga gäster. En ny trend att ha morgonbjudning? Kanske. Kanske inte.

Inget nytt under solen. Regn. Bara regn. Man kan inte nog förfasa sig över vädret. Jag försöker gång på gång påminna mig själv att livet och humöret får inte bli beroende av vädret. Men idag - vilket regn och blåsväder och 11 grader varmt (=kallt)!


Men faktum är att jag "kom till ro" på eftermiddagen med en brasa i spisen och en god bok! Jag kände verkligen att jag hade semester. Jag har på sista tiden (de senaste åren) haft svårt för att hitta romaner som fängslat mig; kanske mest för att jag inte prioriterat den typen av böcker... Jag har mest läst poesi förutom jobb-böcker. Men haft en längtan efter att bli fängslad, uppslukad...


Jag fick låna denna bok av min syster, På andra sidan solen av Maria Ernestam. En bok med ett fantastiskt språk och där innehållet handlar mycket om relationer. Precis vad jag gillar! Tack Trosasyster! Nu är jag fångad. Kanske äntligen ett trendbrott.


Skulle vilja skriva några avslutande ord om att ta vara på dagen, att glädjas och njuta av det som går - men jag kommer inte på något bra citat eller dikt... Det är ändå det jag önskar både dig och mig själv.

Nu ska jag stryka ett par gardiner och sätta upp i uterummet. Inget trendbrott.

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att du tycker om boken! Ser mysigt ut med brasan också. Här har vi äntligen haft en solig och varm dag, men vi har ju mest packat och stått i. Imorgon bitti bär det av mot Alperna, med eller utan regn.(Vi har också böcker med oss) Hälsa maken så mycket grattis! Kram Trosasyster

    SvaraRadera
  2. Hoppas att ni får det riktigt bra i Alperna! Var rädd om fötterna! Och magen... ;-) Jag hälsar maken. Hälsa din sambo. Kram!

    SvaraRadera