Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 27 juni 2012

Hemma igen

Så är vi då hemma igen. Vi har haft 11 fantastiska dagar med många upplevelser, nya intryck, möte med kända och älskade människor och nya bekantskaper. Vädermässigt har vi nästan mött allt också; sista natten i Budapest så fick vi vara med om ett otroligt åskväder som ekade mellan husen - fick en känsla av krig...
Känner en stor tacksamhet att allt har funkat rent praktiskt också med resor och boende, liksom att vi har ett hem som vi trivs i att återvända till. Ingenting är självklart.

När vi kom hem igår kväll stod två vackra rosor på köksbordet, en gratulationshälsning från min mamma och hennes man till vår bröllopsdag (som vi firade för ungefär en vecka sedan). Tack!

Så mycket som hinner hända i naturen på drygt en vecka. Bl.a. märkte vi det i vårt jordgubbsland, som nu är fullt av blommor. Hoppas att vi i år får fler jordgubbar än förra året.


Vår son har levt ett spännande och lite hektiskt liv hela den här vårterminen och speciellt den senaste månaden. Härom dagen började han sitt nya jobb hos Dolphin Geophysical där han fått fast tjänst som civilingenjör.
Efter tre flygresor och en nattlig båtresa från Tromsö kom han ut till den båt som han ska vara på, Polar Duchess. Den här perioden ska de vara och arbeta vid Barents hav. De letar efter och kartlägger var det finns olja. Vi får väl se om han kommer att trivas... Men det är ju värt att pröva och få nya erfarenheter. Det mesta man möter i livet - även svåra saker - kan man lära sig något av.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar