Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 7 juni 2012

Semesterångest

Försökt fånga regndropparna med mobilen

Just nu vräker regnet ner. Och imorgon är min sista dag före semestern...
På lördag vänder det väl, och blir sommar, eller hur ?! Säg ja!

Hur som helst så känns det i hela kroppen att det vankas semester.
På olika sätt.
Ett sätt är att de timmar som är kvar innan ledigheten måste förvaltas väl av viktigheter. Kontakter som måste tas, reseräkningar för hela terminen (!), tidrapporter, förmedla information av olika slag... min lista är ganska lång.


Semesterångesten (om man nu verkligen ska kalla det för ångest - en viss oro, är kanske ett bättre ord) för min del handlar om att verkligen hinna det som jag uppfattar som det viktigaste och stå ut med det jag inte hinner; det som skulle ha varit så bra att ha fått gjort före semestern...
Det är mycket som "skulle ha varit bra". Men så är det ju. Varje år. Det brukar gå ändå.


 "Semesterångesten" kan också handla om själva semesterdagarna. Att ta vara på dem. Det kan bli en press att hinna både vila, "bara vara" och göra allt det där man inte hinner och orkar när man jobbar; som t.ex. fixa i huset, vara sociala och  göra något "extra": en resa, en upplevelse mm. Egentligen kräver vi alldeles för mycket av våra semesterdagar, för vi ska ju vara glada och lyckliga också, pigga, solbrända, vältränade... Semestern är till för att hämta kraft och inspiration till ett nytt arbetsår. Frågan är hur och var hämtar jag bäst kraft - så att jag inte bara gör det som jag tror förväntas av mig eller bara följer trender och reklam för att "stämma in".


Gode Gud, du är Herre
över både vila och arbete.
Låt mig få glädje och krafter av min semester.
Hjälp mig att verkligen komma tillrätta med mig själv.
Du är alltid densamme.
Följ mig vart jag än går,
var med mig i både stillhet och oro.
Förnya mig och ge mig trygghet i dig.
Karl-Gustaf Hildebrand

Som sagt så har jag försökt fånga regndropparna på växterna med min mobil, klickar man på bilderna så syns de bättre - men vem är egentligen intresserad av att se regndroppar?! Det har vi väl sett och känt tillräckligt mycket av ändå den här våren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar