Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 24 juli 2011

Mörker



När jag i dag bara tog i boken På gränsen - tankebok om livet och döden av Kristina Prytz så föll mina ögon direkt på några rader, som jag tyckte stämde med vad jag var uppfylld av. Jag hade precis sett ett av alla nyhetssändningar från Norge och den fruktansvärda tragedin där. Jag delar några olika stycken ur boken:

.....

Vi trodde att livet var meningsfullt
och under kontroll
men så plötsligt
är det kaos och mörker
Och i mörkret
ser jag inget

.......

Det som är det märkvärdiga
är ju ändå att det är i mörkret
som det händer saker
Mörker är platsen
där nytt liv föds
Så är det för fostret i livmodern
- där är mörker
Så är det i jorden
där kornet och fröet börjar gro
Det är som att mörkret
snarare än ljuset
rymmer allting
Hoppet och förtvivlan
döden och livet
uppgivenheten och kampen

.......


Våra tankar och förböner går till alla dem som på ett eller annat sätt drabbats av den obegripliga och hemska massakern i Norge.



Bilderna är från Gruvberget i Boden strax före midnatt (igår). Vi har besök från Grekland som vi gärna ville visa en glimt av "midnattshimlen".


1 kommentar:

  1. Tack för dina fina ord - och för allt fint som ni visar oss! Ingabritt

    SvaraRadera