Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 21 maj 2015

Maj, maj månad...Det här är Max som bor i Matteuskyrkan, älskad och uppskattad av många. Här funderar han kring dopet. Att doppa sig i havet en skön sommardag, ja, det har han gjort många gånger, att doppa bullen i saftglaset visste han också vad det var - vilket inte alls hans mamma gillar. Och doping... det hade han hört talas om. Men vad är dop i kyrkan?!

Det var på terminens sista Temasamling med barn från Torpgärdsskolan, som Max hade sina funderingar.Full aktion i köket innan den goda middagen.Ja, så är det med maj månad. I maj avslutas grupper och samlingar, som finns under terminen. I Matteuskyrkan ville vi också tacka alla ideella som funnits med i verksamheten på olika sätt under året. Det bjöds på middag och underhållning i går kväll. Drygt 80 personer samlades kring borden. Många av dem har jag hunnit träffa under de här månaderna som jag funnits i Bodens pastorat, men några ansikten var nya. Det kändes positivt att få möta dem alla. De är alla mycket viktiga i kyrkan!
Och idag blev det också avtackning. Den här gången av Jan som varit volontär i kyrkan. Här står kollegor från kyrkan och väntar på att få överraska honom.
Under sin tid som volontär har Jan varit med kyrkans pedagoger i skolorna och haft "Riddarskola". Riddarskolan avslutas alltid med att eleverna blir dubbade som riddare. Jan har själv aldrig blivit dubbad, men idag blev han det :-). I vanliga fall får inte eleverna presenter, men det här var inte ett vanligt fall... Vi kommer att sakna Jan och önskar honom allt gott inför framtiden.

I maj månad är det mycket avslutningar och tack. Men det kan också vara början till något nytt. Dop och vigslar ökar den här tiden och blir fler och fler och det grönskar och växer. Maj månad innehåller mycket. Om några dagar är det pingst.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar