Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 2 maj 2015

Utanför ingången
UTANFÖR INGÅNGEN

Jag ser henne direkt när jag kliver ur bilen. Kvinnan utanför ingången. Hon sitter där med sin pappmugg och tigger. Tigger pengar till mat. Hon kan inte svenska. Men mat kan hon säga. När hon räcker fram muggen och ser mig i ögonen säger hon: Mat, mat. Jag anstränger mig för att möta hennes blick och försöker säga med min kropp att jag inte har några kontanter. Jag vet inte vad hon förstår när hon ser mig. Hon kanske förstår mer än vad jag gör själv.
I butiken tänker jag att jag ska köpa något ätbart till kvinnan utanför ingången. Men jag vet inte vad jag ska köpa. Ger upp. Handlar åt mig själv. Men tänker hela tiden på henne. På kvinnan utanför. När jag närmar mig utgången är jag beredd med några mynt i handen. Men när jag passerar, ser hon mig inte, utan en ung man har satt sig bredvid henne, samtalar och delar en stor sandwich med henne. Hon har en annan blick och en mjukhet kring munnen som jag inte såg förut. Honom känner jag väl igen. Han har ett speciellt hjärta. Ett merspråkigt hjärta. Han kan språk som jag inte kan. Språk som mättar mer än ord.

Jag åker från parkeringen med två tunga matkassar. Tyngst är dock skammen, frustrationen, viljan och oviljan... jag måste lära mig ett nytt språk, tänker jag. Ett språk som är äkta och hållbart. Ett språk med hjärta och armar som når innanför, också för den som är utanför.Fotografierna är ifrån Florida. Verkligheten är mycket närmare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar