Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 4 maj 2015

Att växa...


Glashjärta, Linnéa Olsson


Kärlek, uppmuntran, acceptans är grunden för all växt och utveckling som människa. Det finns exempel på barn som har fått näringsriktig mat, kläder och husrum av bra kvalitet, pedagogiska leksaker mm - men inte fått kärlek, och därför blivit skadade och t.o.m. dött av kärleksbrist.

Det finns också exempel på barn som varit med om mycket traumatiska upplevelser i livet, haft det trassligt och svårt på många sätt, men som ändå fått ett gott och bra vuxenliv, därför att det fanns en person i den kaotiska uppväxten som såg och visade kärlek. Kärleken från en gammal farmor, en granne, en lärare, från dig eller mig kan rädda barn som växer upp under svåra omständigheter. Kärlek har en förunderlig makt.


"Att växa i tro", collage av akvarell-spillbitar.


I söndags var temat i kyrkan "Att växa i tro". Att växa i tro och tillit börjar med Gud och Guds kärlek. Det är grunden. Gud har tagit initiativet och älskat oss först. Gud väntar inte tills vi bevisat vår kärlek. Guds kärlek vill omsluta oss, finnas i alla väder och genom alla livsprocesser. 

Många viktiga saker sker under ytan, i det som inte syns. Viktigt är att rötterna hinner med i utvecklingen.


Bengt Sveder och Jan Ziewersson

Också i Matteuskyrkan, Boden höll vi oss till temat. Jan berättade med glimten i ögat om sin tid som volontär i församlingen. Genom gemenskapen och de uppgifter som han har fått prova på har han vuxit i sin tro. Vi kommer att sakna honom (min te-kompis!), men önskar honom allt gott inför framtiden. Bengt och Jan har kamperat ihop i vissa uppgifter och haft en hel del skojiga hyfs för sig.


Kjell Lindström och Malin Rocklin

Till vår glädje var Malin Rocklin med och förgyllde gudstjänsten med sin vackra röst. Kjell Lindström spelade till.

Gud: Jag var som den som lyfter upp ett barn till kinden.
från dagens Gt-text Hosea 11:4


Du vänder ditt ansikte till mig
och ler mot ditt barn som en mor.
Ditt ansikte lyser som solen,
det är detta som gör att jag tror,
att du ler emot mig som en mor.
Christina Lövestam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar