Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 23 maj 2015

Pingstafton


Jag sitter och förbereder mig inför gudstjänsten i morgon, Pingstdagen, i Bredåkers kyrka. Regnet öser ner och det blåser kraftigt. Inte det väder man längtar efter en pingsthelg...

Jag har just hittat en bön som är skriven av Hildegard av Bingen (1098-1179) och kommer ihåg en skön sommardag förra sommaren på Österlen. Ett par kollegor och jag var och fikade på Backagården och fann en trädgård inspirerad av Hildegard av Bingen.




Det var ett underbart ställe.


Här är bönen som jag fann i Den Svenska Psalmboken med tillägg. Under rubriken "Böner under kyrkoåret". Verbum, 2007. Du vet väl att det finns en Bönbok i Psalmboken? 


Du sätter allt i rörelse
Helige Ande, du som ger liv åt livet,
du som sätter allt i rörelse
och är roten till allt skapat,
som avtvår skulderna
och renar såren,
du är det strålande livet
och värd allt lov,
du som uppväcker och återuppväcker
allt som är.

Hildegard av Bingen
Nr 106 i Bönboken





Nu ska jag snart åka till Mariakyrkan i Sävast och leda en Dopgudstjänst.

Vår son och svärson befinner sig i dag i Göteborg och ska springa 21 km på Göteborgs Varvet tillsammans med ca 65 000 andra människor. Vi är glada för att de har bättre väder än vad vi har här uppe. Min man ska följa dem (på lååångt avstånd) på något tekniskt sätt ;-/ Vi önskar dem lycka till!



Alla fotona är ifrån Backagården, Österlen Augusti 2014.
Naturligtvis har jag tagit bilderna själv.
http://www.backagarden.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar