Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 24 maj 2015

Det har gått några år sedan...

Conny, Cecilia och Eva

I går kväll träffades vi, några riktigt gamla vänner och en något nyare. Conny, Eva och jag hörde till "ungdomarna" på "distriktet" på 70-talet. Conny och Eva bodde i Luleå och jag i Piteå. 1974 började Conny och jag läsa teologi i Bromma, det som nu är Teologiska Högskolan. Efter ett tag kom också Eva... Och så har livet rullat på och vi har träffats då och då, oftast med flera år emellan. 




I går kväll kom de; Conny och Cecilia från Frillesås (utanför Göteborg) och Eva från Luleå (utanför Boden) hem till oss. Såå roligt! Vi kommer från liknande bakgrund, vi har en gemensam historia och vi har alla gjort våra resor...



Sent i den ljusa natten skildes vi åt. Nu är det verkligen ljust - även på natten! Inte ens regn och rusk kan hindra ljuset.


Här håller Christofer medaljen i handen :-)

Det har gått några år sedan Christofer sprang sitt första lopp. Närmare bestämt 20 år sedan! Det var Trosa stadslopp. Vi bodde i Västerljung då (utanför Trosa). Jag minns att han hade ont i ett ben, jag kommer inte ihåg varför. Han haltade när han började loppet och vi undrade hur det skulle gå... men han hade bestämt sig; han skulle springa! Efter en stund sprang han som vanligt.



Och glad och nöjd kom han i mål. I går sprang Christofer Göteborgsvarvet och han kom i mål då också. Kanske inte lika nöjd... men lika fin idag!

Åren går. När man ser bakåt - så tycks åren ha gått så fort. Å, vad jag önskar att jag kunde ta vara på de år som ligger framför på bästa sätt... Ett människoliv är så kort.

Låter kanske klyschigt  ... men det ligger mycket i psalmistens bön:
Lär oss hur få våra dagar är, då vinner vårt hjärta vishet.
Psaltaren 90:12

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar