Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 25 november 2012

Nu har det hänt igen



Hur kommer det sig att det alltid ska krångla när man ska göra något särskilt?!
När vi ska resa bort så händer det ganska ofta något allvarligt med bilen eller huset som Owe måste ägna en massa timmar och kraft åt - när vi egentligen bara skulle ha packat det sista och lugnt tagit oss iväg.

När jag hade öppet hus i samband med min 50 års-dag och vi väntade många gäster, upptäckte vi några timmar innan att varmvattenberedaren läckte och vi hann precis få ordning på den, innan de första gästerna kom. Då gick strömmen! Alla kaffe-törstande fick vänta länge...

En julafton för några år sedan åkte Owe och barnen iväg och spelade badminton en stund - sonen var hemma några dagar och det var hans önskan att de skulle spela innan våra gäster kom, det var svårt för Owe att motstå det... jag fortsatte och förberedde julmiddagen. Efter en halvtimme kom de tillbaka med Owe stödd på barnen. Hälsenan var av! Sonen skjutsade honom till Sunderby sjukhus, där blev han opererad och kvar till strax innan midnatt. När han kom hoppandes hem fick han äta av resterna... Det blev en annorlunda julafton, för oss alla och som också påminde Owe om att han inte är så ung längre...

Från Urbanstore

Ja, det finns många sådana händelser - oftast brukar det ändå ordna sig på något sätt och bli rätt bra ändå, även om det stjäl både sömn och kraft och allt hinner inte bli gjort som var tänkt.

Nu har det hänt igen! Som jag antytt tidigare så skulle vi ha fest här i går. Fredagen ägnades åt förberedelser.Vid midnatt var vi ganska trötta och tänkte gå till sängs. Då upptäckte Owe att det var stopp i avloppet och att det stod en decimeter vatten i matkällaren! Owe satte förstås igång och försökte få till det där... Efter ett par timmar gav vi upp och la oss, för att gå upp tidigt på morgonen och fortsätta. Owe höll på hela förmiddagen - och det började lukta allt värre! Min käre make var inte på något strålande humör, om man säger så... Till slut var vi tvungna att inse att det gick inte att ha någon fest hos oss. Medan jag åkte till Kallax och hämtade min syster och hennes sambo, så var kommunens slambil här och fixade avloppet. Men då var det försent att tänka kalas i vårt hus...

Ja, det är spännande att leva. Man kan aldrig riktigt veta vad som händer. Och hur allting blir. Hur det blev berättar jag kanske imorgon.

Det blev en snabbvisit av syster och sambo, att det var en snabbis hade inget med avloppet att göra, även om man skulle kunna tro det, utan det var planerat. Men mitt på dagen i dag hann vi med en promenad och visade hur nya centrum i Boden håller på att växa fram, innan de tog flyget tillbaka till Arlanda och Trosa.


3 kommentarer:

  1. Men vilken otur. Tur dock att det inte var några brutna ben läs senor denna gång=)

    SvaraRadera
  2. Ja, precis! En tröst är att det kan alltid vara värre... :-)

    SvaraRadera
  3. Men så typiskt, att det ska hända just när ni skulle ha fest! Hoppas 80-åringen blev firad ordentligt ändå. Kram till er alla!

    SvaraRadera