Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 18 november 2012

Gud var först!Gud har ett försprång i varje litet människoliv - innan ett barn är fött så har Gud ögonkontakt och känner barnet! "Du såg mig innan jag föddes" (Ps 139: 16)
Gud är först i människans liv.

Jag tror att Gud och barnen har en speciell närhet till varandra, en närhet som vi aldrig riktigt kan förstå eller förklara.

I Nya testamentet är det tydligt att Jesus värnar om barnen. Det sätt som Jesus närmade sig barnen, talade till dem och rörde vid dem visade på respekt och vördnad. På Jesu tid hade barnen mycket låg status. Jesus lyfter upp barnens värde och tydliggör hur viktiga och värdefulla de är. De tillhör Guds rike (Markus 10), säger Jesus. Ja, de är till och med en förebild för de vuxna - bli som barnen så kommer ni in i Guds rike (Markus 10), säger Jesus.

Jesus identifierade sig med barnen. Förutom att han själv kom till jorden som ett nyfött, fattigt flyktingbarn, så säger han: "Den som tar emot ett sådant barn i mitt namn tar emot mig" (Markus 9:37)! Det är en stark text, tycker jag. Kanske är vi aldrig Gud så nära som när vi håller ett barn i vår famn...

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig bild. Du får vara med vid livets olika skiften i ditt dagliga arbete.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag har ett väldigt spännande jobb med både glädje och sorg och allt däremellan :-) Men det har väl du också...

    SvaraRadera