Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 2 april 2012

Konst i Porsökyrkan

Korsvägsvandring i Porsökyrkan ikväll. Naturligtvis hade jag glömt min "riktiga" kamera... så det blev foton med mobilen igen...
Här förbereder vi oss för kvällen.

Konstnären själv, Lars-Erik Gunnars, monterar upp sina konstverk på väggen.

Lars-Erik gjorde 2011 en bildsvit  i 14 delar utförd i papier collé och inspirerad av de fjorton traditionella bönestationerna. Stationerna kan liknas vid hållplatser utmed Via Dolorosa, den väg Jesus följer från det han dömts till döden till dess han begravs.

Station3, Jesus faller för första gången. Konstnär: Lars-Erik Gunnars.


Stationsbilderna är uppbyggda som collage av olikfärgade papper tryckta med grafikfärg eller målade med limfärg. Lars-Erik har velat lyfta fram det repetitiva i bönestationerna genom att använda avtryck från samma klichéer om och om igen.
Länk till Lars-Erik Gunnars

Lars Magnusson övar inför kvällen sina olika musikstycken som spelades i vandringen mellan de olika stationerna.

Konstverk av Lars-Erik Gunnars, station 6, Veronica räcker Jesus svetteduken

Jesu panna var våt av svett. Traditionen säger att en kvinna i folkmängden, Veronica, såg det och gjorde det hon kunde för Jesus. Hon tog en bit tyg och torkade av Jesu ansikte. Hans ansiktes bild fastnade för alltid i hennes hjärta - och hennes ansiktesbild  stannade för alltid kvar i Jesu hjärta.

Bön:
Jesus, låt din bild alltid vara tydlig i mitt inre. I varje stund vill jag möta din blick; kärleksfull, uppfodrande, upprättande. Amen.

Glad för en fin kväll tillsammans med Lars-Erik Gunnars och Lars Magnusson. Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar