Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 15 april 2012

Egen rensning

I dag har jag äntligen kommit mig för att rensa i min Bredbands E-post. Jag hade 835 olästa i inkorgen! Jag hade bara några procent kvar i utrymme. Det kändes nästan oöverstigligt att börja rensa.... Men nu är det 0!
Det är inte så att jag inte haft koll på mailen på min Bredbandsadress - alla mail går till min G-mail så jag har sett och ibland läst dem där... Väldigt mycket av posten var reklam och från Facebook.
Så skönt det känns när man har allt (=bredbands-eposten) under kontroll!

Fler rensnings-projekt finns... ja, egentligen så finns det gott om sådana projekt!
Varför blir jag inte bättre på det - när det känns så skönt efteråt??
Ju värre det är desto svårare är det att komma sig för. Till slut känns det nästan omöjligt.

Ju mer man rensar, desto större utrymme blir det, desto klarare överblick - det gäller, så klart, andra områden i livet också...

Jag har alltid gillat rymd, högt i tak, utsikt, en stadig plats att stå på så att jag inte tappar balansen - inte speciellt originellt, förmodar jag.

När jag tittar i min gamla röda 1917 års Bibel som jag fick som 15-åring så är det bl.a. just bibelord om att få utrymme, rum, plats - som jag har strukit under.

I vår nuvarande översättning Bibel 2000 så står det på två sådana  motsvarande ställen:
...Du öppnar vägen när jag är trängd.... Psaltaren kap 4 vers 2
Du gjorde vägen fri framför mig och gav stadga åt mina steg. Psaltaren kap 18 vers 37.

Ja, må Gud hjälpa mig att hålla undan och rensa så att jag inte snärjer in mig själv i tankar, handlingar, ord eller saker... så att vägen kan vara öppen och fri och jag kan hålla balansen.

 Även det vackraste kan behövas rensas bort... Allt har sin tid.

2 kommentarer:

  1. Så bra - den här ska jag länka till Anna-Liisa som blir så olycklig när jag är på rensningshumör. Hon går ofta efter mig och tar upp saker jag slängt och ser på dem noga och eftertänksamt. - Men den här är ju bra, den spar vi osv ... Det är bra med både ock - en som röjer och en som ser till att inget viktigt skyfflas undan i farten. /Kram S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är sant, det är bra med både ock :-) Hälsa Anna-Liisa! Kram!

      Radera