Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 4 augusti 2011

Vigselpsalm för par av samma könVid lunchrasten idag samtalade vi några stycken om vigselpsalmer. Det är inte så lätt att hitta bra psalmer som bröllopsgästerna också kan sjunga med i. Vi tipsade varandra om olika psalmer som kan vara lämpliga.
För några år sedan upptäckte jag en psalm som jag tycker är mycket fin, den är från Psalmer i 2000-talet, Verbum, 2006, nr 903.
Den står under rubriken Kyrkliga handlingar; Vigsel, partnerskap.
Det är alltså en vigselpsalm som också är lämplig för par av samma kön. Den passar extra bra att nämna så här i Pridefestival-tider. Jag citerar vers 4:

Jag tror att Gud är kärleken
...

Jag tror att Gud är kärleken
till kvinna eller man,
som ger oss mänskor tryggheten
att leva med varann.

....

Text: Sven Hillert

En fördel med den här nya psalmen är att det är en välkänd melodi. Om jag inte minns fel så är det samma melodi som Din klara sol går åter opp...

2 kommentarer:

  1. Hurra så bra - jag tycker psalm 90 också är en höjdare i många ssammanhang. Kram S

    SvaraRadera
  2. Håller med dig, S - det är också en bra psalm!
    Kram!

    SvaraRadera