Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 17 augusti 2011

Kyrkan på Campus LTU

I dag har vi från arbetslaget i Porsökyrkan varit på universitetet för att presentera Kyrkan på Campus. Vi var med på fyra upprop på förmiddagen och på eftermiddagen var vi i Andrummet (C302) när phösarna ledde runt de nya eleverna. Det var roligt att få möta så många nya studenter (ca 1000), övervägande från andra håll i landet än norrbotten. De flesta verkade glada och förväntansfulla.
LTU ger ett intryck av att ta väl hand om sina studenter.

Andrummet är ett stort rum, högt i tak. Rummet är till för alla, oavsett trosuppfattning. Här kan man tända ljus eller bara sitta ned och "hämta andan", meditera, be...

Fr.o.m. 6 september kommer vår diakon Ulrika Enström (utbildad meditationsledare) att leda lunchmeditation varje tisdag kl 12.30 - 12.55 i Andrummet. Introduktion för nybörjare kl 12.15. Det är en metod för inre vila som innebär att "sitta sig till stillhet".

I samma rum blir det också Andakt med nattvard måndagar jämna veckor kl 11.30-12.00 med start den 19 september. Det är jag och missionspastorn André Bertilsson som kommer att turas om att leda den gudstjänsten. En enkel gudstjänst med ljuständning och (valfri) nattvard.


Kyrkan på Campus LTU är också till för enskilda samtal i samtalsrummet intill Andrummet.
Överhuvudtaget vill Kyrkan på Campus LTU vara till för både studenter, forskare, företagare och anställda på Luleå tekniska universitetscampus. Sökare, tvivlare eller troende, Kyrkan på Campus LTU är öppen för alla.
Vi från Kyrkan på Campus LTU ser fram emot en spännande höst, då vi kommer att vara mer regelbundet än förut på universitetet. Pär Landfors är anställd av Nederluleå församling för att inventera behov, leda och inspirera kyrkans verksamhet på LTU.

Fotot är taget från Andrummet, ner till Ljusgården

2 kommentarer:

  1. Gud välsigne er i er uppgift att vägleda och vårda unga människor.

    SvaraRadera