Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 8 augusti 2011

Med vinden i ryggen

I går var rubriken I denna ljuva sommartid - i dag känns det inte riktigt så... Det har regnat och blåst hela dagen. Regnet är förstås bra för den torra marken. Men ruggigt har det varit! Eftersom det har känts lite kallt och rått inne tände Owe en brasa i öppna spisen - genast kändes allt lite bättre...


Med vinden i ryggen är det lättare att gå,
att bli buren framåt utan att riktigt veta.
Finns det spår att följa så hittar man lättare hem
även om man varit långt borta.
Gud går med dig i medgång och i motgång,
i medvind och motvind.
När det stormar så att det känns 
som om man aldrig skulle komma fram.
En varm brasa väntar när du kommer hem.
Den glöder stilla.
Du är aldrig ensam,
viskar Guds vind.

Eva-Stina Sjöberg, ur Barnens stora bönbok

Hemma

3 kommentarer:

 1. Igår var det en riktig höstdag även här i Stockholm, då trodde vi sommaren var slut. Men idag kom solen tillbaka igen! Men jag kan förstå att det var härligt med en brasa...

  SvaraRadera
 2. Denna fina öppna spis, fint att ni har den kvar skönt när vi har lite kallare dagar/kvällar,sen vill jag bara säga att du har en mycket trevlig blogg.
  Ulla (grannen på baksidan)

  SvaraRadera
 3. Ja, Ulla, vi är så glada för den öppna spisen.
  Roligt att du tycker om min blogg!

  SvaraRadera