Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 26 augusti 2011

Mod att våga visa

Ett moment i en akvarellkurs är att våga stå för det man gör och träna sig att inte jämföra sig med andra - vilket är väldigt lätt att göra... Vi skojade om att den som säger något negativt om sig själv och sitt målande skulle få böta - även om det var på skoj, så var det nyttigt att tänka sig för - så lätt det är att säga typ: det här blev så fult/det här blev inget bra...

(De här fina målningarna har tyvärr inte jag gjort)

Varje dag hänger vi upp våra målningar på snören och så går vi gemensamt igenom vad och hur vi gjort. Det är mycket lärorikt. Det krävs lite mod att visa och därför är attityden och andan på kursen/kursdeltagarna viktig. På vår kurs känns det mycket positivt och generöst. Många uppmuntrande ord och goda råd får man. Och när man väl vågar, så växer man lite grand som människa.
1 kommentar:

  1. Verkar riktigt intressant, skulle velat vara där...
    syster Ingela

    SvaraRadera