Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 2 mars 2014

Varning för raseri




Jag har stor respekt för dessa skyltar. Jag vill inte komma under ett snöras.
Är det is i snön är det helt klart fara för livet.

Det finns ras som kan döda.
Det finns ras som kan skada.
Raseriutbrott kan vara farligt, men också rensa luften.
Ibland behöver man få rasa av sig.
Ja, det finns många olika slags ras.

Tunga ras i livet kan knäcka en människa.
Jag tänker på ras-skillnader till exempel. Hur många människor mår inte dåligt av det?! Det påverkar det dagliga livet. Ja, många är de människor som har fått dö för sin ras, sitt folk, sin läggning, sin tro, sitt kön. Hela historien är fylld av sådana exempel. Diskriminering, hot, hat. Det värsta är att det är så ännu idag!




Takdropp ger vårkänsla.
Men usch så obehagligt med kalla droppar som faller innanför jackkragen och rinner ner efter ryggen. Inte alls dödligt, men obehagligt. Jag tänker att pikar, antydningar, härskartekniker är som kalla droppar på bar hud. Är det ett enträget droppande kanske det inte dödar fysiskt, men ger djupa skadar, som vatten kan urholka sten.



När jag en dag var på väg hem efter en ganska lång promenad såg jag att det hängde något i en gran en bit bort. Något som inte verkade höra till naturen. När jag kom närmare såg jag denna lilla hjärte-hälsning. En anonym kärlekshälsning.
Jag började tänka på den som hade hängt hjärte-hälsningen där, hur hade den personen tänkt, vad ville hen säga med sina röda hjärtan? Säkert gjorde det personen själv glad att få sprida lite uppiggande röda hjärtan. Man blir ju faktiskt glad av att få glädja andra.

Jag låtsades att hälsningen var till mig och att brevet innehöll precis det som jag behövde få höra allra mest just nu. Vad skulle du vilja att din anonyma kärlekshälsning skulle innehålla?

Vi talar om vårtecken. Det finns kärlekstecken också. Kanske ska vi hålla mer utkik efter det istället för takdroppar. Det skulle vi må bra av.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar