Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 29 mars 2014

Min lördag


Dagen började solig och vacker. När jag satte mig i bilen och for norrut mot Råneå så hade solen gått i moln. Men det var rätt fint ändå. I backspegeln såg jag spår av solljuset.Målet för min färd var Meldersteins Herrgård för en vigsel.

Här kan du läsa mer om Meldersteins herrgårdHär finns ett kapell. Speciellt på sommaren är det många vigslar här.Det är fint med korset utanför fönstret.
I inledningsorden i vigselgudstjänsten sa jag, efter Förslaget till ny Handbok för Svenska kyrkan:

...När ni ingår äktenskap visar ni att ni tror på kärleken och att ni säger ja till er vilja att höra samman....Efter vigseln var det fin middag i själva herrgården.På vigselgudstjänsten sjöng vi Christina Lövestams På bröllopsdagen ber vi på samma melodi som Den blomstertid nu kommer. Jag citerar sista versen:

Om kärlek stark som döden
och liv som föder liv,
om aktning för varandra
och nya perspektiv,
om ömhet från ditt hjärta
som allt med kärlek ser,
om godhet i vår kärlek,
till dig vår Gud, vi ber.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar