Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 13 juli 2013

Svartlå


I dag har vi varit i Svartlå (3,5 mil från Boden mot Jokkmokks hållet).
När vi bodde i Svartlå såg vi från vårt köksfönster detta mytomspunna hus. Kvinnan som ägde huset hade flyttat därifrån, om jag minns rätt, när vi kom till Svartlå 1996. Men hon dök upp då och då. I huset hade hon drivit både affär och frisersalong. 


Både vi och många andra i Svartlå tyckte om gamla saker. Vi hörde berättas om hur mycket gammalt och fint som fanns i huset. Mycket fanns kvar från hennes affär.


Kvinnan lever än, 93 år, var det någon som sa idag. Hon har skänkt huset med dess innehåll till Byaföreningen i Svartlå och idag var det loppis på en del av det. Så det kändes lite spännande att åka dit, inte för att vi precis behöver något mer i våra hus och gömmor...


Strumpskydd! Det hade jag aldrig sett förut.


Vi köpte faktiskt inte så mycket. Några mindre saker bara. Men det var kul att se gamla förpackningar som påminde om svunna tider. Roligt var det också förstås att träffa gamla vänner.

När vi nu ändå var i de här välkända trakterna, så passade vi på att besöka våra gamla bärställen.


Några mogna hjortron hittade vi. Men vi fick nog mer myggbett än hjortron!


Vackrast är hjortronen innan de är riktigt mogna.


Det blev en dag med lite skiftande innehåll. 
Innan dagens slut var vi en sväng till kyrkstugan och fixade lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar