Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 23 juli 2013

Vad hände sedan?

Hur ska jag kunna beskriva gårdagen? Det går nästan inte... den var nästan helig, tycker jag.

Haga Missionshus

 

Owe och jag flyttade från Hallstahammar för 30 år sedan. Jag hade min första pastorstjänst där och det var också under de åren som jag träffade Owe, som var bosatt i Kolbäck (6 km fr Hallstahammar). Efter att Owes föräldrar flyttade från Kolbäck till Örebro 1997 så kan vi inte minnas att vi varit här.

Den här dagen började vi med att åka på en ekumenisk gudstjänst i Haga Missionshus, där vi varit många gånger förut, speciellt Owe. Det fina kapellet och gamla vänner var det mycket roligt att återse.
 

PEr och Birgitta

PEr, Birgitta och Febe

Klockan 15 träffades vi några stycken på Café Elias. Det var många år sedan vi träffades sist. Vi kom från Paris, Örebro, Boden och Hallstahammar. Vad hade hänt sedan sist vi sågs? Vi berättade för varandra om "hur det blev" och vi kunde konstatera att det blir inte alltid som man tänkt sig. Det var rörande och berörande att få lyssna, förundras, fråga, känna igen sig...

Agneta

Febe

 

Någon sa "man blir gråare med åren", inte bara att man får grå hårstrån, utan man blir mindre svart-vit. Livet lär att man kan inte enkelt dela in allt i svart och vitt, rätt och fel, ja och nej. Ibland kan den där gråheten komma genom ifrågasättande och brottningskamp med livets många olika vägar och passager. Jag tänker att den här sortens gråhet behöver inte vara tråkig, utan kan tvärtom berika livet.

När vi skildes åt konstaterade vi att vi hade nästan inte pratat om några gamla minnen, utan mer om hur det blev och hur vi önskar att det ska bli, inte bara med våra egna liv, utan också i våra kyrkor och samhällen.

 

 

Owe, Febe och jag fortsatte sedan kvällen och halva natten hos ytterligare gamla goda vänner; Gunnel och Anders. God mat och liknande goda samtal som tidigare under dagen.

 

Gunnel och Febe

Anders

 

Så rika vi kände oss, efter den här dagen. Vilka vänner vi har! En vänskap och gemenskap som består trots att det kan ha gått, 10, 15 eller 30 år sedan vi sist sågs!

1 kommentar: