Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 14 juli 2013

De vuxna och de som växer


Den första "bjudningen" i kyrkstugan idag efter
Sommarmässa i Nederluleå kyrka.
Två fina vänner!


I samtalet citerade Owe någon (kanske var det Steve de Schazer) som sagt:
Det finns två sorters människor: De vuxna och de som växer. Vi vill väl alla tillhöra dem som växer. Det kan man göra hur gammal man än är. Ett sätt att växa - som en av våra gäster sa - är att lära sig att sätta punkt för det som varit. Att se på det som varit, kanske själv hitta en förklaring och sedan bestämma sig för att sätta punkt i sina tankar och funderingar - för att kunna ge plats i sina drömmar, tankar och planering för framtiden. Av det kan man växa som person.Vi får lära genom att leva.
Pröva. Misslyckas. Börja om. Ta emot hjälp av andra.
Våga chansa.
Värdesätta det nya vi lär oss.


P.s. På tal om att lära sig nya saker, så har jag i veckan fått lära mig;
1. Man kan tvätta bort mögel i fil. 
2. Man kan skrämma bort fåglar med en låtsasorm. Genom att lägga en låtsasorm på biltaket så skiter de inte ned bilen, eller lägga vid jordgubbslandet så ger de sig inte på de fina röda jordgubbarna.
Kunskaper som man kanske inte växer så mycket av som person, men som kan vara värt att pröva :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar