Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 8 juli 2013

Stugliv


I dag har vi kört ett mindre flytt-lass från vår stuga i Buddbyn till kyrkstugan i Gammelstad. Vår tanke är att avveckla stugan (eller stugorna) i Buddbyn för att istället ha denna lilla kyrkstuga, som inte kräver gräsklippning eller så mycket annat underhåll. Man får inte ha några planteringar eller blomlådor. Inte heller får man bygga om eller renovera hur som helst. Underhålla ska man förstås göra. Vi behöver t.ex. så småningom rödmåla huset igen.Jag är glad för att det är en liten järnspis. Öppen spis, som det är i många kyrkstugor, har vi hemma. Det finns el indraget också, men ingen toalett eller rinnande vatten. El finns det inte i alla stugor, men det är jag också glad för att det finns - det underlättar livet ganska mycket :-) Toaletter och våtutrymmen finns på området.Kökssoffan och stolarna, som vi ärvt, lär visst vara från början av 1800-talet, så de kändes helt rätt att ta dem till kyrkstugan. Det stora avlutade skåpet är också riktigt gammalt. Men än fattas det gardiner och något att sova i. Mycket mer ryms det inte! Rummet är bara ca 13 kvadratmeter. I den här kyrkstugan är det två kammare och vi äger bara den ena. Med vår del av hallen blir det sammanlagt ca 16 kvadratmeter - så ni förstår att det handlar inte om några stora ytor. Det finns något befriande och vilsamt i det.
Nu ska jag gå och se om jag inte har ett hemvävt vitt gardintyg som ligger någonstans i gömmorna att sy gardiner av.

2 kommentarer:

  1. aha! en akvarellist-lya!
    ;-)
    säkert lämplig för poesiskrivande också.

    hälsar kantorn

    SvaraRadera