Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 6 juli 2013

Kyrkstuga


I kyrkbyn i Gammelstad (Luleå) finns mååånga kyrkstugor.
En dröm har varit att äga en egen kyrkstuga.


Vi har letat en del, varit på några visningar och lämnat bud ett par gånger. Framför allt förra sommaren. Jag hade nästan lämnat tanken, men så låg ett par nya kyrkstugor på Blocket som verkade intressanta. Jag pratade med en kunnig person på församlingsexpeditionen i går. Jag hade inte hunnit mycket mer än sätta mig tillrätta framför datorn efter vårt samtal så ropade hon på mig. Då hade ett par kommit in för att prata med henne om att sälja sin kyrkstuga och de undrade om hon visste om det fanns någon som var intresserad av att köpa en stuga.


Jag var och tittade på deras stuga och blev väldigt förtjust.


Framför allt gillade jag att timmerväggarna var framme.
Dessutom fanns svaga målningar från 1700-talet på dem.


I morse innan jag började min arbetsdag i Nederluleå kyrka skrev jag på papperna som säger att stugan är min! I en paus mellan de kyrkliga handlingarna var jag till min lilla (och den är verkligen liten!) stuga som lämpligt nog ligger mycket nära kyrkan. Kul!


Än så länge finns det bara ett par stolar, några te-påsar


och ett nyinköpt handfat, som Owe köpte på loppis i kyrkbyn idag
medan jag jobbade.


Nederluleå kyrka och kyrkstugorna ingår i Världsarvet.
Mer om ämnet kyrkstuga kommer med all säkerhet :-)

2 kommentarer:

  1. Ja, men fantastiskt, Birgitta! Så mysigt med en egen liten kyrkstuga! Den måste verkligen ha varit menad till dig! Får man vara i den när man vill eller hur fungerar det?

    SvaraRadera
  2. Det finns speciella regler för när man får bo där t.ex. de stora kyrkhelgerna.

    SvaraRadera