Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 5 maj 2013

Vårens tårtkalas i både glädje och sorg


Så var det dags igen! Vårkonsert med flera olika körer, solister, instrumentalister i en mer än fullsatt kyrka. Så roligt det var - många både kända och okända ansikten i alla åldrar.


 
Efteråt var det traditionella tårtkalaset. Ett långbord med massor av olika tårtor och kakor. Gratis! Körmedlemmarna hade egna bakverk med sig som de bjöd på. Det var fest!
Här kan du se mer bilder från konserten "Vårfest i Porsökyrkan" på RadhusbloggenDock inleddes kvällen med en påminnelse om livets svåra och obegripliga sida. Strax innan vår konsert började fick vi meddelandet att den unge man, Jonatan Henriksson, 23 år från Porsön, som varit försvunnen sedan 19 april hade blivit funnen. Död. I dag samlades drygt 300 personer vid universitetet (med polis och Missing People) och gick skallgång och redan efter en halvtimme/timme fann man honom. Många tankar, frågor och känslor väcker en sådan här händelse. 
Våra tankar vänder ständigt tillbaka till Jonatans familj.
Vi överlämnade allt detta i bön till Gud och gav tillfälle till ljuständning.
Så blev det en eftermiddag med både glädje och sorg, samtidigt som vi känner tacksamhet att Jonatan är funnen - att leva i ovisshet är bland det svåraste som finns.

I dag är det Bönsöndagen. Bön är hjärtats samtal med Gud. Det betyder att Gud hör och förstår även när vi inte hittar några ord; en suck, en viskning, ett rop, ett ljus som tänds är böner som går till Guds hjärta. Gud vill omsluta oss alla med sin frid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar