Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 22 maj 2013

Landat hemma


Varje morgon (utom söndag) väcktes jag av kyrkklockorna kl 7. Jag saknade det i morse, även om jag är uppe långt före kl 7 när jag jobbar, så hade det varit trevligt med lite klockringning. Första morgonen i Långared blev jag helt förvirrad när jag hörde kyrkklockorna; Var var jag? Vilken dag var det? Vad var klockan?  När jag konstaterade att det var fredag morgon kl 7, var jag övertygad om att någon tryckt på fel knapp i kyrkan. Men så var det inte. I Långared ringer, som sagt, klockorna varje vardagsmorgon kl 7. Riktigt mysigt, tycker jag, som är en kyrkvän.





Långareds kyrka

I morse vaknade jag av mobilens klockringning för att åka till den kyrka jag själv jobbar i.
Jag åkte från Norrbotten innan löven slagit ut, när jag kom hem igår, fem dagar senare, var löven utslagna och en del blommor i rabatten hade också slagit ut. Så fort det kan förändras. Allt ser annorlunda ut när det blivit grönt.



I går när vi skulle flyga från Landvetter så var planet först 1,5 timme försenat, sedan fick vi beskedet att planet var inställt och det verkade som om vi inte skulle komma iväg förrän framåt kvällen. Men efter ytterligare några timmar var planet lagat och vi kunde flyga till Arlanda. När vi kom dit kunde vi direkt gå på nästa plan hem till Kallax. Normalt hade vi varit glada och nöjda med det. Men tanken var att vi skulle träffa min dotter Cornelia på Arlanda eftersom vi skulle ha tre timmars väntan där, vi skulle hinna träffas, prata och äta tillsammans. Det hade vi sett fram emot mycket alla tre, men tyvärr gick inte det. Det var en besvikelse.

Men den besvikelsen är dock liten i jämförelse med den sorg som de föräldrar här i Boden känner som aldrig mer får se sin dotter. Det är så hemskt att det går inte i ord att säga.

Jag blev betryckt när jag kom hem och läste om den unga kvinnan som är försvunnen (som de kanske hittat kroppsdelar av nu), bilbränder och vandalisering i Husby, tornadon i Oklahoma - så mycket sorg, förtvivlan, frustration, ilska, oro det finns.

Det gäller att hitta ett bra sätt att hantera allt det svåra, oförklarliga, grymma som finns och samtidigt kunna ta vara på och glädjas åt det som är gott, vackert och kärleksfullt. Vi får försöka hjälpa varandra att hitta bra förhållningssätt till det liv vi lever i denna komplexa värld.

 P.s. Vi är mycket nöjda med vår lilla trip ner till Alingsås och Långared, mamma och jag.
TACK för fina dagar!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar