Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 10 mars 2011

Spela med nya tangenter

I dag har jag varit med om en fin och hoppfull upplevelse. En bönesamling på universitetet med kristna från flera olika länder med olika traditioner bakom sig. I samma rum och under samma tid böjde muslimer knä på sina bönemattor och bad till Gud. Många böner sändes till vår Gud på olika språk och i olika former. Jag tänker mig att Gud gladdes och tog i kärlek emot all längtan och alla behov.

Det är skönt när vi vågar prova nytt, utanför våra vanliga register - våga spela med nya tangenter.

Foto: B.R.

Slitna tangenter
Det blir lite slitet på vissa tangenter.
Favoritknapparna använder jag flitigt.
Det är tryggt att veta precis hur de låter.

Jag glider över tangenterna,
men håller mig inom mitt vanliga register.

Nu vill jag prova fler,
spela med nya tangenter,
smaka på tonen,
känna klangen,
våga prova,
lära mig nytt.
Inte slita på vissa,
utan pröva fler.

Dikten har jag hittat i SKS häfte nr 9 Att räcka till, Ett samtalsmaterial om att vara kvinna mitt i livet av Kerstin Hesslefors Persson, 1999.

1 kommentar:

  1. Intressant! Kvinna mitt i livet. Hm. Känner igen mig. Så, det där häftet skulle vara intressant att kika lite på? /Tangentspelaren

    SvaraRadera