Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 21 mars 2011

Förnöjsamhet

I dag har jag varit ledig och tagit det ganska lugnt. Det har känts bra.
Det finns ett gammalt ord som nästan aldrig används längre; förnöjsamhet. Det är nästan som om man inte riktigt får vara det i dag; nöjd med det vardagliga och enkla. Men idag har det varit en sådan dag för mig. Förnöjsamhet gör gott i kroppen och själen. Tänker på M Melins dikt "Livet i sig är nog", citerar en del av texten:


Livet i sig är nog
När ögonen öppnas
för att livet i sig,
redan i sina enklaste former,
är en serie otroliga under -
då behövs inga extra underverk
.....

Livet i sig är nog,
mer än nog,
alltför underbart
för att begripas.

Margareta Melin

Jag är medveten om att inte alla kan känna förnöjsamhet eller att "livet i sig är nog" när allt rasat omkring en eller man mår dåligt av andra orsaker. Men jag som har det bra på så många sätt behöver påminna mig lite oftare om underverken i vardagen.

Foto (med tillåtelse) från SB Nords hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar