Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 10 november 2013

Penseldrag


I natt sov jag i de utlovade Picasso-lakanen. Jag sov faktiskt längre och bättre än vad jag brukar. Kanske jag skulle investera i sådana lakan... :-)
I dag fortsatte vi att måla, gjorde klart någon målning från igår, provade och testade oss fram med nya färger och metoder. Bilden ovan visar ett stilleben. Den var så vacker att vila blicken på. Det genomskinliga, alla reflexer, speglingar och skuggor. Jag höll på med annat - kanske som en ursäkt - så jag provade inte ens, trodde mig inte om att kunna fånga det på bild... Kanske testar jag en annan gång, jag har det ju på foton.Kaijsa Pettersson, vår kursledare, gjorde det dock. Mycket fint blev det, tycker jag.

Snabbt gick den här helgen. Roligt att träffa nya trevliga människor - och dem jag redan kände.
Arvidsträsk var en ny bekantskap. Det verkar vara en aktiv, levande och vacker by. 

Förstås fantastiskt att få ägna tid till att leka med färger, vatten och papper. Det ger mer-behov. Det är märkligt - eller också inte! - hur det gör någonting inom en att få måla, skapa ... Kan man se det som ett släktskap med Gud, vår Skapare? Det finns ju mååånga former av skapande. När jag skulle kliva in i bilen och börja min färd hem, upptäckte jag att Gud också var/varit i Arvidsträsk och målat akvarell. Tyckte mig ana att Gud hade använt en stor pensel och ett stort ark med mycket grain (struktur).


1 kommentar:

  1. Fantastisk himmel! Låter som om du haft en skön och skapande helg. Ha det gott, kram!

    SvaraRadera