Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 5 november 2013

Helig fred


Utsikt från Pieljekaise, Jäckvikk, augusti 2013


Heliga krig har vi allt för mycket hört talas om, eller hur?  Det liksom skär sig i öronen, hur kan krig vara heliga?! Ja, det finns det ju mycket diskussion om - och funnits i århundraden.

Kyrkornas Globala Vecka 17 - 24 November 
har temat "Helig fred".
 "Kyrkornas globala vecka 2013 och 2014 handlar om trons möjligheter  att skapa fred som är mer än frånvaro av krig. .... En fred mellan stater och mellan människor."
Citat från material-häftet för aktiviteter under kyrkornas globala vecka.
Här kan du läsa mer om Globala veckan


Knytkalas i Porsökyrkan


I morgon kväll, Onsdag 6 nov kl 17, hälsas alla välkomna som vill vara med och planera "Gudstjänst för fred" i Porsökyrkan den 17 nov kl 17. Vi bjuder på soppa och pratar om hur vi vill lägga upp gudstjänsten.
Samma dag som "Gudstjänst för fred" den 17 nov har Porsökyrkan också Loppis kl 13-16. Vi har redan fått in mycket grejer, men kan ta emot mer... All behållning går till Svenska kyrkans internationella arbete.
Dagen fortsätter med: Kl 16 Knytkalas! Den som vill kan vara med och bidra med något "matigt". Det brukar bli väldigt festligt!

På länken nedan kan du läsa om olika aktiviteter i Porsökyrkan under  globala veckan, bl.a. ett Musikcafé.

Kyrkornas globala vecka i Porsökyrkan - Svenska kyrkan - Nederluleå församling


Fotona är tagna av olika medlemmar i familjen Ryås

1 kommentar: