Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 18 april 2013

Regn (och tårar) över Norrbotten

Oj, vad det regnar ute! Det bara öser ner och smattrar mot rutorna. Regn ger snabba resultat på snön, den bara sjunker ihop mer och mer. Det blir fler och fler bara fläckar. Trots att det varit grått, rått och ruggigt idag, så har de flesta jag har träffat glatts åt regnet. Det finns mycket av vårkänslor i luften.
Och vårtecken på marken!Jag har en stor plastlåda med vykort. Jag har haft svårt att motstå fina kort under årens lopp - och så har det blivit allt för många. Jag har köpt dem för att skicka, men har tyckt för mycket om en hel del av dem och har därför behållit många själv ;-)

Vissa vykort är mycket gamla! Som t.ex. kortet ovan. Kan det vara från min tonårstid, eller åtminstone från min ungdomstid? Jag är barnsligt förtjust i bilden fortfarande, tycker att den är både en rolig och härlig bild på kärleken som kan smälta bort det kalla och locka fram nytt grönskande liv.

Jag läser på baksidan av det blekta kortet: "Kramen" av Kurt Ard. Kurt Ard har främst blivit känd genom sina träffande illustrationer på tidningsomslag över hela världen. 
Ser nu att kortet är tyckt i Lund 1975.Så här på vårvintern fascineras jag alltid av de gröna fläckarna under träden. Tänk så mycket värme och kraft det finns i det som lever! Jag tror att vi människor också kan få vara som träden. Sprida värme och hopp och nytt liv omkring oss. 

Ibland är vi kanske mer som regnet, dystra och grå, lätt till tårar - men kan regnet göra nytta, så kan säkert också sådana sinnesstämningar göra något gott - hoppas det i alla fall!

Fortsätter det att regna så här, som det gör nu - hela natten - är det kanske inte kvar någon snö i morgon bittida :-)

Ikväll blandas många tårar med regnet: Skellefteå ser ut att vinna över Luleå i hockey, enligt info från maken.

2 kommentarer:

  1. Kramen av Kurt Ard har jag som tavla. Den hängde i mitt tonårsrum och nu i Amandas som snart inte är ngn tonåring längre...hon älskar bilden den står sig än =)

    SvaraRadera
  2. Märkligt hur det är med vissa bilder, hur de liksom stannar kvar - hos många!

    SvaraRadera