Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 27 april 2013

Att tillåta sig

Från URBANSTORE

Jag har i flera omgångar i livet haft handledning i mitt arbete. Vissa handledare har haft alldeles särskilt stor betydelse för mig. Inte minst när jag har anklagat mig själv, känt mig misslyckad och fastnat i mina brister och svagheter.
När jag inför en annan person som inte är inblandad i mitt liv eller arbete får säga precis hur det är t.ex. beskriva vad som hänt eller hur jag upplever att det känns när det och det sker/sägs eller inte händer osv - är det oerhört värdefullt. Bara det att få sätta ord på det jag tycker är jobbigt är en hjälp, många gånger ser jag själv redan då orsak och verkan eller något annat viktigt.

Dessutom kan en handledare hjälpa mig att se på samma sak med ett annat perspektiv, vilket är väldigt spännande och ofta leder till både lättnad och en möjlighet att gå vidare.


 Från URBANSTORE

Jag är en sådan person som oftast först känner i kroppen innan jag rent intellektuellt förstår varför jag reagerar som jag gör på det som händer eller sägs och då är det lätt att jag tänker om mig själv att jag är överkänslig, fördömande eller någonting annat negativt. En handledare kan hjälpa mig att inse att jag reagerar helt normalt och berättigat. Det är befriande att bli bekräftad i sin känsla. För känslan påverkar mig som person mer än det mesta.

Just nu njuter jag av en tanke som min handledare gav mig i vårt sista samtal. Det jag talade om att "träna mig på" sa hon att jag skulle "tillåta" mig. Du kanske inte förstår vad jag menar, men för mig blev det en stor skillnad! Ordet "träna" associerar jag till något tungt och ansträngande medan "tillåta" känns mer befriande.

Nu ska jag gå och "tillåta mig" något som jag inte gjort på länge, och som jag känt att jag borde "träna mig på" :-) Det ska bli kul!Owe och jag var på URBANSTORE idag. Plötsligt var Owe försvunnen. Till slut hittade jag honom på Sängavdelningen. Han tillät sig att vila en stund :-)

(Det hade kommit in mycket nytt på URBANSTORE sedan jag var där sist, kanske blir det fler bilder imorgon).


4 kommentarer:

 1. Vallmon symboliserar livet som inte låter sig besegras medan smörblomman är symbol för barnslighet och ordets kraft! Hjorten är symbol för Kristus och fjärilar symboliserar återuppståndelse! Vackert!

  SvaraRadera
 2. Owe tillät sig att vila en stund-härligt! Du skulle ha vilat bredvid =)

  SvaraRadera
 3. Tack Maria för dina symboltolkningar!

  Ja, Irene, du har rätt, jag skulle också ha tillåtit mig att vila - så kunde min brorsa hittat oss där när han skulle stänga :-)

  SvaraRadera
 4. :-) Och det där med att "tillåta sig" det var verkligen befriande!

  SvaraRadera