Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 3 juni 2011

En vardagshjälte

Tänk, att det finns goda och uppoffrande människor! I närheten av där vi bor finns en liten skogsdunge. Vi går ofta genom där när vi är ute och promenerar med hunden. Många gånger har vi sagt till varandra, tänk om det kunde röjas och hållas lite snyggt här, så fint det skulle vara.
En sen kväll när vi var ute, så såg vi en man som stod och räfsade i skogsdungen! Va!? Vad var det för en konstig filur? Det måste vara något skumt! Jag for iväg i mina fantasier och tänkte att han har säkert gömt stöldgods i en grop i marken  - och nu låtsades han stå där och räfsa!

Nästa kväll när jag var ute och försökte få ihop mina 10000 steg, så jag honom igen!

Och nästa kväll! Konstigt!

Foto: B.R.


 Owe hörde av grannen att han också hade träffat på denne märklige man. Det visade sig att den räfsande mannen helt enkelt bara ville göra lite fint i skogen! En vardagshjälte! Han hade jobbat i skogen hela sitt liv och ville ha något att göra nu sedan han blivit pensionär.

Foto:B.R.

Jag blir så glad varje gång jag går igenom skogsdungen och ser de fint räfsade gångarna. Det ser så fint och rent ut överallt - han måste ha plockat upp en massa skräp också! Men jag skäms över mina egna fantasier, att med en gång bli misstänksam och tro att det är något skumt!

Foto:B.R.

Nu kan man se allt fint som finns i skogen, som här t.ex. blåbärskart som väntar på framtiden...

Det finns hopp om människosläktet! Det finns människor som med glädje offrar tid och kraft för att göra gott mot andra - utan belöning. Alldeles i utkanten av skogsdungen finns denna gamla gran där nya skott växer ut från stammen - en fin bild på hopp, tycker jag.

1 kommentar:

  1. Sådär skulle nog jag också tänkt, för tyvärr lär vi oss mer och mer att bli misstänksamma och vaksamma. Men härligt att det finns såna människor som din "skogsman"!

    SvaraRadera