Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 17 augusti 2012

Fredag

Vilken sommarvärme det har varit de senaste dagarna. Grattis alla som är lediga! Det är lite mindre kul när man går helt svartklädd - men, jag ska inte klaga... Sommaren är kort.

Det är härligt med allt som växer och mognar - och går att äta! Även om våra odlingar är i pytteliten skala kan det ändå vara svårt att hinna med och ta vara på allt. Allt händer som på en gång. För vår del så har vi dessutom rörmokare i huset och har precis installerat kabel-TV... Det blir lite rörigt och stökigt... Vi flyttar grejer hit och dit... Men det är positiva saker som blir gjort och det är helt frivilligt.


Men det bästa av allt är att vår son kom hem till oss igår kväll för att vara här några dagar. (Jag fick vara fotograf åt honom idag, när han skulle ha ett foto på sig själv till någonting vad det nu var...) Underbart roligt att ha honom här! Som tur är så är jag ledig i helgen. Ikväll har vi ätit en god middag på Brännastrand - härligt att kunna vara tillsammans, sitta ute och njuta av vattnet, solen och himlen.

Ett försök att fånga den vackra vyn med mobilkameran.

Nu avslutas kvällen med glass och jordgubbar och slutinstalleringen av kabel-TV:n. Maken och sonen kollar de hundra olika kanalerna och av någon underlig anledning så verkar det som om det bara finns sportkanaler - det här verkar oroväckande!

4 kommentarer:

  1. Bättre sent än aldrig! Sommaren, menar jag...Och härliga ätbara saker från er trädgård! Vyn över sjön är precis sån som jag minns den från förra året, fina minnen! Och en kram till fina sonen...

    SvaraRadera
  2. Låter väldigt lovande med sportkanaler... tycker sport-freaken Gerd. Ser fram emot flera glada tillrop i kommande elitserie!!

    SvaraRadera
  3. Så trevligt med egenodlade grönsaker! :-)

    SvaraRadera
  4. Grekland nu: Vi minns med glädje dagarna ni var hos oss förra sommaren!
    Gerd: Vad då elitserie?! Nu är ju äntligen OS slut... Du får väl komma hit och sitta i soffan och titta med med Owe :-)Jag kan göra paj eller något under tiden...
    Maria: Ja, det är roligt med egna grönsaker och bär. Känns lite "extra".

    SvaraRadera