Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 22 augusti 2012

Phösare och Nollor



Större delen av dagen har vi från arbetslaget varit hos vår granne, Luleå tekniska universitet, LTU. Vi var tillsammans med studentservice, studenthälsan, biblioteket m.fl och presenterade oss. Vi representerade alltså Kyrkan på Campus.




Det är ca 2300 nya personer som ska studera vid LTU i mellan tre till fem år. De kommer från alla delar av Sverige.


Efter upprop och inskrivning var det rundvandring på Campus-området. Phösarna gick runt med sina nollor och kom också förbi Kyrkan på Campus lokaler; Andrummet och Samtalsrummet. Där bjöd vi på kaffe, te, saft och fruktgodis. Uppskattat!


Här håller Pär Landfors på och gör i ordning inför fikat. Pär har en projekttjänst på Kyrkan på Campus. Han finns på universitetet nästan alla dagar. Han passar bra i den här miljön. Han är social, glad och positiv, ser alltid möjligheter ...


Vad vi särskilt ville poängtera i mötet med alla nya studenter var att ALLA är välkomna till Kyrkan på Campus oavsett trosinriktning eller avsaknad av tro. Alla får komma som de är, vi är ju där som vi är...

Kyrkan på Campus erbjuder:
Lunchmeditation varje tisdag
Andakt med nattvard varannan måndag kl 12.30
Bön på torsdagar mm.
Det finns en forskare på LTU som är Iman, han leder bönen i muslimsk tradition varje dag.
Det finns möjlighet till enskilda samtal och par-relationssamtal för de som önskar. Vi har alla tystnadsplikt.
Allt är naturligtvis kostnadsfritt.

Det var roligt och inspirerande att träffa de nya eleverna och deras phösare. Det finns många fina ungdomar! Vi önskar dem goda och utvecklande år i Luleå med bra studier och verkliga vänner.

Läs mer om Kyrkan på Campus LTU här

Ursäkta den dåliga bildkvalitén på fotona.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar