Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 19 augusti 2012

En skön lördag


En trevlig dag tillsammans med familj och släkt. Tack vare att vi visste att vi skulle få besök så fick vi en del undanröjt. Det kändes skönt.
Storbesök av en av de - i kroppsstorlek - mindre släktingarna (brorsdotters son), som förresten när som helst blir storebror... Vi har en korg med gamla bilar, både från den tiden när maken lekte med bilar (för det har han slutat med nu :-)) och från när sonen var liten. Den här korgen brukar gå hem hos de flesta småkillar (inte testat den på så många tjejer). Det är något speciellt med de riktigt gamla bilarna - färgglatt målade av maken...


Chokladtårta blev det idag med jordgubbar och citronmeliss som garnering. Den blev lika god som den ser ut - om jag får säga det själv... Lite rester kvar till imorgon :-)

Och hur intressant blev det här inlägget då?! Nu har jag suttit en bra stund och försökt komma på något mer innehållsrikt att säga, men jag hittar inget att "hämta hem" från mitt inre lager av tankar eller minnen - det är bara att erkänna: det är tomt! Bäst att jag går och lägger mig. Önskar en god natt.


ÖNSKENATT
Om någon stjärna lossnar
och segnar vit genom luften,
då fyller hon, sägs det, var bön, som når
den korta glimrande banan.

.............

Men om jag somnar, så gör det allsintet:
sliter en stjärna sig lös i natt,
så måste hon känna min bön, var hon sjunker,
fastän jag sover -
ty hela den tysta, tysta natten
är hela den vida, vida rymden
alldeles full av min enda önskan!

Karin Boye

4 kommentarer:

 1. Åh, den dikten tar jag till mej!!
  Och varmt grattis på din dag! Mysigt att ni fick en familje-och släktdag tillsammans, både stora och små. Hade gärna varit med...Kram!!

  SvaraRadera
 2. Ja, det hade varit kul om du hade varit här! Roligt att du tyckte om dikten. Det jag tänker är din önskan delar jag! Kram!

  SvaraRadera
 3. Grattis från kantorn!
  Ett skånskt trefaldigt leve:
  Hurra!
  Hurra!!
  Hurra!!!

  SvaraRadera